Loop in 2018 geen WKR-voordeel mis!

In de praktijk zien we dat niet alle werkgevers optimaal gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Loopt u hier in 2018 wellicht ook voordeel mis?

Vrije ruimte. 
De WKR kent een zogenaamde vrije ruimte. Dit is een belastingvrij budget van 1,2% van het fiscale loon van uw bedrijf. Dit budget kunt u dus gebruiken om vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers te geven zonder dat hier belasting of premies over verschuldigd zijn. Zo kunt u iets leuks aan uw werknemers geven zonder dat daar meteen minstens zo’n 35% wordt ingehouden bij de werknemer en u nog zo’n 15% aan premies moet aftikken. Let op.  Heeft u de vrije ruimte niet benut, dan kunt u de vrije ruimte dus niet meenemen naar 2019. Let op.  U mag de vrije ruimte alleen gebruiken voor gebruikelijke zaken. Geeft u per werknemer niet meer dan € 2.400,- per jaar uit en krijgt de werknemer daarnaast gewoon tenminste het minimumloon of een stagevergoeding, dan zit u goed. Buiten deze grenzen kan de Belastingdienst vinden dat u de vrije ruimte niet mag gebruiken.

Stel, u heeft een fiscale loonsom van € 120.000,- in 2018. Uw vrije ruimte is € 1.440,-. U heeft in 2018 reeds € 900,- van de vrije ruimte gebruikt. U heeft dus nog een saldo van € 540,-. Hoe benut u dat nog optimaal?

Eenmalige vergoeding? 
U kunt dit budget gebruiken voor een vergoeding die u toch al wilde geven. Wilt u geen extra geld uitgeven? Bied uw werknemers dan de mogelijkheid om belast loon in te leveren in ruil voor een onbelaste vergoeding. De werknemers houden dan ook de belastingkosten in eigen zak zonder extra kosten voor u.

Let op.  Uitruil kan alleen wanneer de werknemer tenminste het netto-equivalent van het wettelijk minimumloon dat voor hem geldt mee naar huis neemt.

bron: tipsenadvies-eenmanszaak.nl

Neem contact met ons op


Archief