Prinsjesdag 2018 - Auto en mobiliteit

Op 18 september heeft het kabinet-Rutte III de miljoenennota gepresenteerd. Door middel van deze nieuwsflits laten wij de voorstellen inzake auto en mobiliteit uit het Belastingplan 2019 die voor u als ondernemer/directeur-grootaandeelhouder van belang kunnen zijn even kort de revue passeren.
Fiets van de zaak
Vanaf 2020 komt er een regeling voor de fiets van de zaak (van de baas). Er gaat dan een bijtelling voor privégebruik gelden van 7% over de consumenten(advies)prijs, ook als de fiets ter beschikking wordt gesteld voor (een deel van) het woon-werkverkeer.

Tip. Er komt ook een soortgelijke regeling voor ondernemers (en resultaatgenieters) zelf!
Wij houden u daarvan op de hoogte.


Teruggaafregeling bpm
Vanaf 01.01.2020 komt de teruggaafregeling bpm voor personenauto’s die geheel of nagenoeg geheel worden gebruikt voor openbaar of taxivervoer te vervallen.

Tip. De vrijstelling motorrijtuigenbelasting wordt niet afgeschaft.

Toeslag dieselauto’s
De per 01.01.2019 voorgenomen invoering van een toeslag voor dieselauto’s met een fijnstofuitstoot van meer dan 5 milligram per kilometer wordt verschoven naar 01.01.2020, mits de Belastingdienst tijdig zijn automatisering op orde heeft. Wij volgen dat voor u op de voet.


Automatische kentekenherkenning
Klinkt leuk, maar pas op! De automatische nummerplaatherkenning (ANPR) krijgt een wettelijke beperking en mag alleen gebruikt worden voor toezicht op de motorrijtuigenbelasting. Met andere woorden: het lijkt erop dat de fiscus de ANPR niet kan inzetten om het privégebruik van de auto van de zaak te controleren.

Let op. De fiscus heeft ook andere middelen om het privégebruik te controleren, zoals de rittenregistratie, werkroosters, agenda’s, urenregistraties, garage- en servicenota’s door pech onderweg, etc.


bron: www.tipsenadvies-eenmanszaak.nl

Neem contact met ons op


Archief