Update TOGS: Vestigingsvereiste van de baan?

Middels de regeling TOGS kan door bedrijven met aangewezen SBI codes een eenmalige vergoeding worden verkregen van € 4.000, echter uitsluitend indien de onderneming is gevestigd buiten de eigen woning. Dit vestigingsvereiste is sinds de introductie van de regeling veel onderwerp van discussie, bijvoorbeeld voor de rijschoolhouder of de schoonheidsspecialiste aan huis. Loopt u door het vestigingsvereiste de bijdrage mis? Daar lijkt nu hopelijk toch verandering in te komen.

Toelichting op het vestigingsvereiste
Het kabinet heeft gisteravond namelijk een toelichting gegeven op de eis inzake de vestiging voor de aanvraag TOGS. De hoofdregel blijft nog steeds dat u in aanmerking komt voor de regeling als uw onderneming een fysieke vestiging buiten de eigen woning heeft, echter doet deze hoofdregel niet altijd recht aan de feitelijke situatie zo laat het kabinet weten.

Men realiseert zich nu dat het in bepaalde sectoren namelijk wel aannemelijk is dat de onderneming gevestigd is op het huisadres terwijl er wel degelijk sprake kan zijn van omvangrijke vaste lasten. In het bijzonder worden genoemd ondernemers op het gebied van haar- en schoonheidsverzorging of bijvoorbeeld de autorijschoolhouder.

Aanvullende verklaring nodig?
Mogelijk komen deze en andere beroepsgroepen alsnog in aanmerking voor een tegemoetkoming middels de TOGS-regeling. Waarschijnlijk zal in dat geval meer informatie van u worden gevraagd zoals een aanvullende verklaring waaruit blijkt dat uw bedrijfsactiviteiten en de vaste lasten een bepaalde minimale omvang hebben. 

Tot slot
Wij volgen de ontwikkelingen omtrent de TOGS-regeling nauwlettend. Indien u meer informatie wenst specifiek over de regeling kunt u contact opnemen met Roy van Hemert van ons kantoor via 071-207 46 07 of per mail via roy@profinz.nl

Neem contact met ons op


Archief